RUGACIUNE DE MULTUMIRE LUI DUMNEZEU

RUGACIUNE DE MULTUMIRE PENTRU BINEFACERILE PRIMITE DE LA DUMNEZEU


Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, Dumnezeule a toata milostivirea si indurarea, Care ai nemasurata mila, nespusa si neajunsa iubire de oameni, cazand acum catre a Ta slava, cu frica si cu cutremur, aduc Tie multumire pentru binefacerile de care m-ai invrednicit pe mine nevrednicul robul Tau. Te slavesc, Te laud si Te cant ca pe un Domn, Stapan si Facator de bine. Si iarasi cazand inaintea Ta, iti multumesc si cu smerenie ma rog nemasuratei si negraitei Tale milostiviri, ca si de acum inainte sa-mi daruiesti faceri de bine, ca sa sporesc in dragostea de Tine si de aproapele meu. Izbaveste-ma de tot raul si necazul. Darueste-mi liniste si ma invredniceste ca in toate zilele vieti mele totdeauna multumire sa-Ti aduc si sa graiesc si sa cant cele preabune Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor.
Amin.
RUGACIUNE LA NECAZURI SI SUPARARI


Doamne, viforul necazurilor se ridica asupre mea si intristarile chinuitoare ma ingrozesc, dar intru Tine este toata nadejdea mea. Tu cunosti toata pricina raului ce ma bantuie. La Tine perii capului meu sunt nenumarati. La Tine, deci, scap si pe Tine Te rog sa departezi de la mine orice rau pierzator de suflet si sa-mi ajuti a birui toate ispitele ce ma invaluie.
Tu esti intarirea, scaparea si izbavitorul meu, Hristoase, Dumnezeule, si Tie marire inaltam Tatalui si Fiului si Sfantului Duh.
Amin.
RUGACIUNE LA CAZ DE BOALA


Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, primeste smerita mea rugaciune pentru iertarea pacatelor mele si ca un indurat, cu dreapta Ta cea atotputernica stinge-mi focul ce m-a cuprins, inceteaza-mi boala si cu milostivirea Ta ridica-ma din patul durerilor, pentru slava numelui Tau. Ca Tu esti doctorul sufletelor si al trupurilor noastre si Tie slava inaltam, acum si pururea si in vecii vecilor.
Amin.
RUGACIUNE CAND INTRI IN BISERICA


Cand intri in sfanta biserica si alungand toate grijile desarte, cu mare evlavie rosteste aceasta rugaciune:

Veselitu-m-am de cei ce mi-au zis: in casa Domnului voi merge. Iar eu intru multimea indurarilor Tale, Doamne, voi intra in casa Ta; inchina-ma-voi in biserica Ta cea Sfanta Doamne, povatuieste-ma cu dreptatea Ta, pentru vrajmasii mei indrepteaza inaintea Ta calea mea, ca fara alunecare sa preaslavesc o Dumnezeire: pe Tatal si pe Fiul si pe Sfantul Duh, acum si pururea si in vecii vecilor.
Amin.
RUGACIUNEA LA ICOANA MANTUITORULUI


Preacuratului Tau chip ne inchinam, Bunule, cerand iertare gresealelor noastre, Hristoase Dumnezeule, ca de buna voie ai primit a Te sui cu trupul pe cruce ca sa scapi din robia vrajmasului pe cei ce i-ai zidit. Pentru aceasta, cu multumita strigam Tie: toate le-ai umplut de bucurie, Mantuitorul nostru, care ai venit sa mantuiesti lumea.
Amin.
RUGACIUNEA LA ICOANA MAICII DOMNULUI


Nascatoare de Dumnezeu, ceea ce esti izvorul milei, invredniceste-ne si pe noi milostivirii tale. Cauta spre robul tau cel pacatos. Arata-ti puterea ta, ca totdeauna. Caci nadajduind intru tine iti strigam, cum oarecand ti-a strigat Gavriil, mai marele voievod al celor fara de trup: Fecioara bucura-te!
Amin.
PSALMUL 50


Miluieste-ma, Dumnezeule, dupa mare mila ta, si dupa multimea ndurarilor tale sterge faradelegea mea.
Mai vrtos ma spala de faradelegea mea, si de pacatul meu ma curateste.
Ca faradelegea mea eu o cunosc, si pacatul meu naintea mea este pururea.
Tie unuia am gresit, si rau naintea ta am facut, asa ncat drept esti ntru cuvintele Tale, si biruitor cnd vei judeca Tu.
Ca iata ntru faradelegi m-am zamislit, si n pacate m-a nascut maica mea!
Ca iata adevarul ai iubit; cele nearatate si cele ascunse ale ntelepciunii Tale mi-ai aratat mie.
Stropi-ma-vei cu isop, si ma voi curati: spala-ma-vei, si mai vartos dect zapada ma voi albi.
Auzului meu vei da bucurie si veselie: bucura-se-vor oasele cele smerite.
ntoarce fata ta de catre pacatele mele, si toate faradelegile mele sterge-le.
Inima curata zideste ntru mine, Dumnezeule, si duh drept nnoieste ntru cele din launtru ale mele.
Nu ma lepada de la fata Ta, si Duhul tau cel sfnt nu-l lua de la mine.
Da-mi iarasi bucuria mntuirii tale, si cu duh stapnitor ma ntareste.
nvata-voi pe cei faradelege caile tale, si cei necredinciosi la Tine se vor ntoarce.
Izbaveste-ma de varsarea sngelui, Dumnezeule, Dumnezeul mntuirii mele: bucura-se-va limba mea de dreptatea Ta.
Doamne, buzele mele vei deschide, si gura mea va vesti lauda Ta.
Ca de-ai fi voit jertfa, as fi dat: arderea de tot nu vei binevoi.
Jertfa lui Dumnezeu: duh umilit; inima nfrnta si smerita Dumnezeu nu va urgisi.
Fa bine, Doamne, ntru bunavoirea ta, Sionului, si sa se zideasca zidurile Ierusalimului.
Atunci vei binevoi jertfa dreptatii, prinosul si arderile de tot: atunci vor pune pe altarul Tau vitei.
Amin.
Rugãciune pentru unire - Arhimandritul Sofronie

Doamne Iisuse Hristoase, Mielul lui Dumnezeu Cela ce ridici pãcatul lumii, Cela ce nãltndu-Te pe muntele Gologotei ne-ai rãscumpãrat din blestemul legii si ai zidit din nou chipul Tãu cel cãzut, Cela ce pre cruce minile Ti-ai ntins spre a aduce laolaltã pre toti copiii lui Dumnezeu cei risipiti si trimitnd pre Preasfntul Duh, la unire pre toti ai chemat; Tu, dar, raza Tatãlui fiind, nainte de a pãsi spre aceastã mare lucrare de sfintenie a rãscumpãrãrii lumii, Te-ai rugat cãtre Tatãl Tãu ca toti una sã fim, precum si Tu una esti mpreunã cu Tatãl si cu Duhul Sfnt, nsuti dãruieste nouã har si ntelepciune ca sã mplinim n toate zilele aceastã poruncã si ne ntãreste n nevointa acelei iubiri pre carea o ai poruncit nouã zicnd: "sã vã iubiti unul pe altul precum si Eu v-am iubit pre voi". Prin Duhul Tãu cel Sfnt dãruieste nouã puterea de a ne smeri, unul cãtre altul, lund aminte la aceea cã cel ce iubeste mai mult se si smereste; nvatã-ne sã ne rugãm unii pentru altii, sã ne purtãm poverile unii altora cu rãbdare si ne uneste n legãtura neclintitã a dragostei, ntru o singurã turmã de oi ascultãtoare, n Numele Tãu cel Sfnt, dnd nouã si a vedea n fiecare dintre fratii si surorile noastre chipul slavei Tale celei negrãite si a nu uita cã fratele nostru este viata noastrã.
Asa Doamne, Cela ce ne-ai adunat laolaltã ntru bunãvoirea Ta, fã-ne pre noi a fi cu adevãrat o familie, vietuind cu o singurã inimã, o singurã voie, ntru o singurã iubire, ca un singur om, dupre sfatul Tãu cel mai nainte de veci, pentru cel nti nãscut al Tãu - Adam.
Umbreazã parohia noastrã cu duhul temerii de Dumnezeu si acoperã pre ea cu acoperãmntul Preacuratei Maicii Tale si al tuturor sfintilor Tãi, binecuvntnd si ocrotind pre fiestecare ce ntr- nsa vietuieste [N] pãzindu-ne pre toti de gnduri aducãtoare de stricãciune, de cuvinte necuviincioase sau miscãri ale inimii carile sã poatã prãpãstui sfnta lucrare a slujirii noastre; ct sã se zideascã aceastã casã pre piatra evanghelicestilor Tale porunci ntru loc de tãmãduire, de sfintire si de mntuire, nouã nsine precum si tuturor celor ce vor veni cãtre dnsa, cei osteniti si mpovãrati, fratii si surorile noastre, ca toti sã aflãm odihnã ntru Tine, cel blnd si smerit - mpãratul nostru, acum si pururea si n vecii vecilor.
Amin.Prima pagina
Icoane
Colinde
Paraclise
Canoane
Link-uri ortodoxe
Harta Manastirilor
Calendar crestin-ortodox
Tonuri de apel crestine
Screensaver:
Icoane cu Iisus Hristos
Icoane cu Maica Domnului
Icoane cu Sfinti

Contact
Carte de oaspeti (guestbook)
Forum crestin-ortodox
Voteaza acest site
English version


Scrie adresa de email corecta:

Mesaj in format: Text Html
Cauta in acest site.
Multumesc lui Dumnezeu pentru ajutor.


Va rog votati-ne in TOP101

Quick Search:powered byAs.Ro


Alte rugaciuni:Love, romance and relationship quotes for your soul

 • 'This is one of the miracles of love: It gives ... a power of seeing through its own enchantments and yet not being disenchanted.'
  ~ C S Lewis
 • 'A fastidious person in the throes of love is a rich source of mirth.'
  ~ Martha Duffy
 • 'The first duty of love is to listen.'
  ~ Paul Tillich

Cautare in articole

Cele mai recente articole

relatie fericita

Metode simple de a păstra scânteia aprinsă

Istoria unei relații nu e niciodată o linie continuă. Dacă începutul este marcat de sentimente și pasiuni puternice, odată ce acestea se așază și cei doi parteneri încep să se …

Citeste mai departe ›
probleme comunicare

Relație cu probleme? Semnale de alarmă de urmărit

Puține sunt relațiile care nu se confruntă niciodată cu probleme. Doi oameni nu vor putea fi niciodată pe aceeași lungime de undă în fiecare zi, o viață întreagă. Comunicarea este …

Citeste mai departe ›
relatii toxice

Metode prin care te poți pierde pe tine însuți în relație

E mult de muncă într-o relație dar tot efortul este pe deplin meritat, în cazul în care ai un partener alături de care să poți construi ceva durabil. Cel mai …

Citeste mai departe ›

Din dragoste - Caricaturi

  Sursa: www.caricaturisai.ro


Mesaje de dragoste

 • De-a lungul timpului, am construit o colectie impresionanta de mesaje de dragoste. Te invitam sa adaugi si tu mesajul tau de dragoste favorit.
 • Vrei mai multe mesaje de iubire? Citeste colectia de mesaje de iubire.

Parteneri