İubire sfânta İ & A

poveste de dragoste scrisa de İoana

A început demult ...
În iarna anului 2001 , am cunoscut fiorii celei mai pure iubiri.
Adrian era Îngerul sosit pe Pamant sa-mi lumineze existenta.
Un baiat tandru si sfios, mi - a întins mana ºi de atunci mi-a ramas in suflet pentru totdeauna.
İubirea noastra a debutat cu o frumoasa prietenie, .. eu aveam 15 ani , el 16.
O vecina de a mea avea prietenul din acelaºi sat cu bunicii lui Adi; astfel se face ca ei doi veneau Sambata si uneori si Duminica in satul nostru la "Discoteca"(renumitul club din ziua de azi).
Parcurgeau 7 kilometri uneori cu bicicleta, alteori pe jos(in zilele geroase de iarna.)
Nu m-am gandit niciodata ca as putea avea vreo relatie cu el, decat aceea de simpli cunoscuti; astfel a si inceput aceasta poveste .. firesc , natural, debutand cu o frumoasa prietenie.
Ne facea bine ambilor compania celuilalt,
parca ne cunoºteam de o viaþa; ne confesam unul altuia si nu ne sfiam niciodata sa ne spunem parerea cu privire la orice, contrandu- ne daca era cazul si sfatuindu-ne de cele mai multe ori.
Eram boboaca de liceu.
Ne-am cunoscut in vacanta de iarna si ne-am reintalnit la Braila(acolo locuia el) odata cu reînceperea ºcolii.
A fost o perioada minunata din viata mea: ne revedeam in wekend , ne plimbam pe Faleza plina de romantism pana ce uitam de noi, ne sarutam si ne îmbratisam ca doi copii care descoperisera linistea , siguranta, respectul, care impreuna infaptuiau eternitatea dragostei neintinate.
Uºor uºor aceadta dragoste platonica a inceput sa prinda aripi.
İmi culcam capul pe umarul lui ºi simteam ca inauntru-i se petrece o temere la inceput neînteleasa de catre mine .., dragostea creºtea pe zi ce trece in intensitate, se transforma tot mai mult , tinzand sa rupa toate barierele.
Simteam acest lucru amandoi deopotriva, dar nici unul nu o puteam rostii, ni se simtea in inima trepatanda , in gesturile sigure de altadata devenite acum stangace, in privirile incetosate de dorința ... ºi cand te gandeºti ca trecusera doar 7 luni.
La urmatoarea întalnire mi-am pus în gand sa deschid subiectul, in fapt eram fara ascunzisuri, stiam totul unul despre celalat, nu stiam cum vom gestiona acest lucru dar simteam ca trebuie sa vorbim despre asta, fireºte ca nu eram pregatita pentru aceasta etapa,... era mult prea devreme:sincer aveam aºa o temere neînteleasa.
Ce a urmat m-a scutit de toate temerile, dar mi-a lasat un gol imens in suflet: pe El.
Cum m-a revazut m-a abordat direct, aveam o gasca de prieteni care ne admirau, a lui de fapt ;... am apucat sa spun doar "Buna" ºi mi-a marturisit direct ca si-a facut o noua prietena.
Am pufnit în râs !!!
M-a intrebat de ce am aceasta reactie, mai exact: " De ce râzi?" .. ºi i-am raspuns ca nu am de gand sa plang.
İ-am urat sa fie fericit si am plecat, il simteam nelinistit dar nu a incercat sa ma opreasca , l-am revazut apoi doua wekenduri la rand , era singur , doar cu gasca de prieteni.
Ne-am intersectat , ne-am privit fara a ne saluta , si de atunci ne-am revazut dupa 3 ani.Eram clasa a XII a, era iarna si ma trimesese pedagoga caminului in care locuiam sa-i fac o plata la banca.
Ne-am intersectat in fata Catedralei ºi am facut amandoi circa doi paºi dupa care ne-am intors privirile, pasii alergand cu viteza gandului spre regasire.
"Ce faci ???
Ma bucur foarte tare sa te revad ", .. mi-a spus citindui-se entuziasmul pe chip.
ªi eu ma bucur, i-am raspuns vadit emotionata.
Ne-am intrebat unul pe celalat ce am facut in tot acest timp, daca aveam pe cineva.
Eu eram singura, rana nu se inchisese.
El mi-a raspuns ca e cu cineva de patru luni, dar ca nu seamana nici pe departe cu relatia noastra.
Am inteles atunci ceea ce imi incoltise in minte din primul moment al desparirii, ca era vorba despre subiectul de care imi era teama, si despre care nu apucasem sa purtam o discutie ... ºi i-am marturisit ceea ce simtisem, ceea ce stiam in adancul sufletului , ca ruptura s-a produs din teama de a nu ne ranii, stiam ca nu ne puteam opune sentimentelor ce ne cuprinsese, valtorii si repeziciunii cu care dragostea noastra evolua.
Nu a negat, a privit in laturi cu regret ºi a oftat.
Eu ma grabeam, ºi ne-am luat ramas bun, in fapt ma deranja ca el îºi gasise pe alticeneva de 4 luni, simteam ca tradase dragostea pe care eu reusisem sa o pastrez neintinata.
M-a intors din drum pretextand o noua intalnire pentru a-mi inapoia o carte:Baltagul.
İ-am spus sa o pastreze ca nu-mi mai foloseste.
La cateva luni mi-a transmis printr-un consatean ca inca ma iubeste foarte mult, ca nu m-a uitat niciodata, ca i-a fost teama ca ma va ranii si de aceea a ales sa ne despartim.
Ne-am regasit dupa 15 ani , eu maritata .., el logodit pastrand parfumul unei admirații ce se putea transforma intr-o familie împlinita, ramasa insa la stadiul de eterna prietenie !!!



publicata in 2016-12-23


Love, romance and relationship quotes for your soul

  • 'Love talked about can be easily turned aside, but love demonstrated is irresistible.'
    ~ W Stanley Mooneyham
  • 'I'm in the mood for love
    Simply because you're near me.
    Funny, but when you're near me
    I'm in the mood for love.'
    ~ Dorothy Fields
  • 'I have been astonished that men could die martyrs for their religion - I have shudder'd at it. I shudder no more.
    I could be martyr'd for my religion. Love is my religion.
    And I could die for that. I could die for you.'
    ~ John Keats

Cautare in articole

Cele mai recente articole

relatie fericita

Metode simple de a păstra scânteia aprinsă

Istoria unei relaÈ›ii nu e niciodată o linie continuă. Dacă începutul este marcat de sentimente È™i pasiuni puternice, odată ce acestea se aÈ™ază È™i cei doi parteneri încep să se …

Citeste mai departe ›
probleme comunicare

Relație cu probleme? Semnale de alarmă de urmărit

PuÈ›ine sunt relaÈ›iile care nu se confruntă niciodată cu probleme. Doi oameni nu vor putea fi niciodată pe aceeaÈ™i lungime de undă în fiecare zi, o viață întreagă. Comunicarea este …

Citeste mai departe ›
relatii toxice

Metode prin care te poți pierde pe tine însuți în relație

E mult de muncă într-o relaÈ›ie dar tot efortul este pe deplin meritat, în cazul în care ai un partener alături de care să poÈ›i construi ceva durabil. Cel mai …

Citeste mai departe ›

Din dragoste - Caricaturi

  Sursa: www.caricaturisai.ro


Mesaje de dragoste

  • De-a lungul timpului, am construit o colectie impresionanta de mesaje de dragoste. Te invitam sa adaugi si tu mesajul tau de dragoste favorit.
  • Vrei mai multe mesaje de iubire? Citeste colectia de mesaje de iubire.

Parteneri