O iubire Romano-Americana ( reintalnirea )

poveste de dragoste scrisa de Alexandru

Separarea din luna Martie a anului trecut cand fata mea a fost nevoita sa plece acasa , in Statele Unite , a facut sa ma frustreze foarte tare pentru ca o fata ca ea cautasem o viata . Cand in sfarsit am gasit persoana cu care sa ma inteleg , destinul a facut ca fata sa fie din celalalt capat al mapamondului si parca nu a fost de ajuns ca timp de un an jumate ne-am iubit cu portia in limita vizelor . Parca nu a fost de ajuns ca in ciuda distantei am incercat sa fim puternici , iar atat eu cat si ea am suportat orele de zbor cu avionul , atata asteptare , atatea experiente enervante doar ca sa fim impreuna. Si nu as dori nimanui sa se gaseasca la bordul unui avion care zboara deasupra Oceanului Atlantic , intr-o zona cu turbulente si intrebandu-te mereu" oare mai ajung intreg la destinatie?" . Ce "relaxant" sa ai parte de un asemenea zbor pentru ca in astfel de momente nici daca zbori la Fisrt Class nu ai parte de relaxare. O spun din propria experienta , iar cine crede ca a fost usor ei bine , se inseala.

Adevarul ca mai mult eu am fost cel care a traversat Oceanul . Mai exact de cinci ori si asta fara retur . Nu ma plimbam de atatea ori Romania -SUA si retur daca nu erau cei de la USCIS sa isi bage nasul. Recunosc inca odata ca parintii fetei m-au sustinut financiar ca sa pot merge la ea . Daca nu o iubeam pe fata din SUA si 10 bilete de avion daca imi trimitea nu acceptam sa merg . Dar o iubeam si de aceea am acceptat sa trec prin orice experienta numai cat sa fim impreuna.

"Atata chin... Pentru ce ?" Aceasta intrebarare imi puneam anul trecut dupa ce fata a plecat definitiv in SUA. Iar ca mai si pierdusem legatura cu ea facea sa ma frustreze din ce in ce mai tare , iar o zi trecuta fara sa vorbim era o experienta pentru mine. O experienta nu tocmai placuta pentru ca ajunsesem sa nu mai pot dormi , sa nu mai pot manca , eram inchis in mine , refuzam sa raspund la telefon atunci cand ma sunau amicii , nu ieseam din casa cu zilele si ajunsesem sa arat precum coada de matura .



Am continuat asa timp de aproape 2 luni timp in care am continuat sa sper ca poate ma va cauta fata din SUA sau macar sa imi raspunda la sutele de mesaje trimise pe email pentru ca ii scriam in fiecare zi.

Dar cu ajutorul celui mai bun amic am reusit sa depasesc momentul pentru ca el a stat dupa mine sa ma ajute sa imi revin dupa aceasta separare . El m-a convins sa ies din casa , sa incerc sa uit intamplarea cu fata din America si tot cu ajutorul lui am inceput sa ies cu alte fete . La 5 luni de la despartirea de fata din SUA am incercat o alta "relatie" , dar cu aceasta ocazie nu o relatie la 11.000 km distanta. "Relatie" care a durat cateva luni. Alta relatie , alta fata , alt caracter... Dar si cu alta fata in preajma asta nu inseamna ca si uitasem de fata din America . Cum sa uit asemenea intamplari ? Cum sa uit o asemenea fata ? Imaginea fetei imi derula prin minte in fiecare minut , o visam in fiecare noapte si ma trezeam brusc cu inima sarindu-mi din piept.



Am continuat sa ii scriu pe email in fiecare zi chiar daca nu primeam raspuns. Zi de zi ii scriam gandurile mele . Ii povesteam despre ceea ce am facut eu azi si despre aventurile noastre din America. Prin cate locuri ne-am plimbat , despre acel destin crunt care ne-a separat... Si bineinteles , i-am spus ca temporar sunt cu o alta fata si recunoscandu-i in acelasi timp ca nu este ca ea. Am spus mai sus : alta relatie ,alta fata , alt caracter... Eu tot pe fata din SUA o iubeam. Fata din Romania mai mult m-a ajutat sa depasesc momentul , nici pe departe nu m-am indragostit din nou chiar daca aratam asta.

Am continuat sa ii scriu fetei din SUA zi de zi . Pana intr-o noapte cand ceva avea sa se intample.

Era sfarsitul lunii Noiembrie ( 2015 ) , iar pe atunci lucram numai noaptea la o firma de curierat . Bineinteles , eram ocupat cand aud ca imi suna telefonul. Imi fac timp , imi scot telefonul si apuc sa vad ca suna un numar de America cu prefix de San Francisco.

"Ce naiba...! " Zic eu. Si raspund fara ezitare nepasandu-mi de ce aveau sa zica sefii daca ma vedeau vorbind la telefon. Bine , neobservat de sefi nu am trecut . Dar prea putin m-au interesat sefii de la locul de munca. Mai mult m-a interesat persoana cu care am vorbit la telefon timp de doua minute si care a fost cea caruia i-am scris pe email in fiecare zi timp de 8 luni.

Mi-am dat seama imediat cu cine vorbesc pentru ca am recunoscut dupa voce . Apelul neasteptat m-a cam ravasit si atunci cand m-am trezit cu ea la telefon nu prea am stiu ce sa-i vorbesc. In schimb ea era foarte vorbareata si nici nu ma intreb de ce pentru ca in California era abia ora 04:00 PM , la mine fiind ora 02:00 AM . Oarecum m-a prins intr-un moment total nepotrivit si eram atat de obosit incat nu puteam sa gandesc . A ramas ca o sun eu dimineata dupa ce ajung acasa si am inchis.

Bine , dupa cum spuneam mai sus , neobservat de sefi nu am trecut pentru ca o lichea de om si-a gasit sa comenteze . In schimb am observat si eu ca fostii colegi de la firma de curierat unde am lucrat nu m-au uitat pentru ca nu sunt atat de prost incat sa nu imi dau seama cine imi citeste blogul. Gen "Foaie verde solzi de peste / Uite prostul cum citeste " .

Revenind din nou la subiect , dimineata, dupa ce am ajuns acasa , am facut ceea ce trebuia sa fac : am sunat in California ! Ce sa vezi ? Mi-a inchis si m-a sunat inapoi dupa vreo 10 minute. Nici nu ma intreb de ce a facut asta pentru ca nu aveam eu atatea minute la cate ore am stat la discutii. Macar acum puteam sa o aud mai bine si chiar m-am bucurat ca vorbeam din nou cu ea. Mi-a povestit ca in luna Martie , dupa ce a ajuns acasa , parintii ei au fost cei care ne-au interzis sa mai vorbim. Tot ei au schimbat numarul de telefon si a interzis sa mai raspunda pe email. Nevrand sa-i supere a acceptat , dar rau mi-a facut mie pentru ca ma frustra foarte tare vazand ca nu imi raspunde eu stiind ca citeste. Bineinteles , vorbind cu mine si-a incalcat promisiunea pentru ca parintii ei nu stiau ca vorbim din nou. Nici nu aveau cum sa afle pentru ca m-a sunat de pe numarul unei prietene.



M-am bucurat sa o aud din nou si nu am vorbit numai odata pentru ca am inceput sa vorbim aproape in fiecare zi . Ma suna , vorbeam , radeam , ne aminteam despre aventurile noastre din America... Nu odata ne-am vazut si pe Skype . Era din nou ca inainte . Atata atentie i-am dat fetei din SUA incat , in luna Ianuarie , am rupt "relatia" cu fata din Romania. Nu puteam sa o mint incontinuu ca o iubesc cand eu iubesc pe altcineva. Oricum si ea sesiza ca ceva se intampla si decat dragoste cu de-a sila ...Mai bine lipsa. Am crezut ca odata cuplat cu alta fata reusesc sa o uit pe fata din US. Bine , nu a fost deloc asa.

De Valentine's Day am fost separati , dar ne-am trimis reciproc cadouri prin curier . Cadouri care cel mai probabil le primim de Craciunul sau Revelionul al "cine stie carui an " . Nu odata s-a intamplat sa imi trimita colet din SUA si destinatii au fost cu totul altele. Numai in Romania nu a ajuns.


Bine , dar fata mea a ales sa sarbatorim un Valentine's Day pe stil roman . Un Dragobete intarziat in cazul nostru pentru ca la cateva zile dupa Dragobete fata mea a ales sa vina in Romania motivand parintilor ei ca vrea sa isi viziteze din nou bunicii. Si bineinteles fata mea e revenit in Romania dupa aproape un an in care nu ne-am mai vazut fata in fata.



Ne-am reintalnit in fata aeroportului Henri Coanda si a fost un moment foarte emotionant pentru noi sa ne reintalnim dupa atata timp. Pentru o clipa m-am simtit precum soldatul american care isi reintalneste sotia dupa ani.

Nu stiu , dar in ultimii ani am trecut in realitate prin intamplari cum numai prin filme am vazut si mereu ma intreb "Oare ce urmeaza? " si "Oare unde o sa ajungem cu relatia noastra ? " . Am observat ca niciunul dintre noi nu vrea sa renunte si indiferent de obstacol mereu gasim cate o portita ca sa fim impreuna. Si uite ca se poate , iar cine nu crede in iubire la distanta ii spun ca se inseala. Bine , recunosc ca nu este usor si totul depinde de increderea dintre parteneri. Noi ne-am castigat increderea reciproc si uite ca se poate in ciuda celor aproape 11.000 km distanta.


Cum spune Shift in versurile melodiei Avioane de Hartie : Mi-au spus ca nu se poate / Dar nu le-am dat dreptate / Si cea mai tare parte /Ca visele devin realitate .

Acum din nou impreuna pe meleaguri brasovene , din nou impreuna pe aceleasi strazi si stradute pe care ne-am plimbat agale in seara de sambata a anului 2012 , din nou Parcul Nicolae Titulescu .... Hmm , cate amintiri frumoase avem aici.

Stim ca reintalnirea noastra este pentru o perioada limitata de timp. Dar refuzam sa ne mai gandim la viitor . Principalul este ca ne-am reintalnit dupa aproape un an . Ce urmeaza... Nu stim. Lasam totul sa mearga de la sine.

Citeste si :

-O iubire Romano-Americana ( aventuri in SUA )

- AMERICAN DREAMS : NEW YORK CITY , FIRE ISLAND , NIAGARA FALLS

Totul este extras de pe blogul personal . La postarile anterioare scuzati-mi anumite greseli de ortografie. Asta este... Nimeni nu e perfect.


publicata in 2016-02-27


Love, romance and relationship quotes for your soul

  • 'Other men said they have seen angels,
    But I have seen thee
    And thou art enough.'
    ~ G. Moore
  • 'To live is like to love -
    all reason is against it,
    and all healthy instinct for it.'
    ~ Samuel Butler, Life and love
  • 'Let those love now who never loved before; Let those who always loved, now love the more.'
    ~ Thomas Parnell

Cautare in articole

Cele mai recente articole

relatie fericita

Metode simple de a păstra scânteia aprinsă

Istoria unei relații nu e niciodată o linie continuă. Dacă începutul este marcat de sentimente și pasiuni puternice, odată ce acestea se așază și cei doi parteneri încep să se …

Citeste mai departe ›
probleme comunicare

Relație cu probleme? Semnale de alarmă de urmărit

Puține sunt relațiile care nu se confruntă niciodată cu probleme. Doi oameni nu vor putea fi niciodată pe aceeași lungime de undă în fiecare zi, o viață întreagă. Comunicarea este …

Citeste mai departe ›
relatii toxice

Metode prin care te poți pierde pe tine însuți în relație

E mult de muncă într-o relație dar tot efortul este pe deplin meritat, în cazul în care ai un partener alături de care să poți construi ceva durabil. Cel mai …

Citeste mai departe ›

Din dragoste - Caricaturi

  Sursa: www.caricaturisai.ro


Mesaje de dragoste

  • De-a lungul timpului, am construit o colectie impresionanta de mesaje de dragoste. Te invitam sa adaugi si tu mesajul tau de dragoste favorit.
  • Vrei mai multe mesaje de iubire? Citeste colectia de mesaje de iubire.

Parteneri