EA ... jumatatea vietii mele

poveste de dragoste scrisa de scratone

Vreau sa precizez inca de la inceput ca nu este o fantezie, este un moment real din viata mea personala ... care a lasat urmari.

Discutam cu cineva drag mie pe mess despre ceea ce am sa va povestesc in randurile de mai jos. E dedicatie pentru … (se stie persoana) si pentru cei care se vor afla vreodata in aceasta ipostaza … va garantez ca veti stii ca ea/el este, va rog sa ganditi cu sufletul … viata este numai una.

Un oras mic si boem in vestul tarii. Lucram undeva (irelevant unde ca nu are nicio legatura cu subiectul in cauza) si aveam o zi libera in care puteam sa fac orice doresc. Timpul de afara ? Ploaie marunta si deasa, o vreme de sa nu scoti nici cainele din casa … io, cateodata am placeri din astea ciudate, asa ca am iesit la o plimbare prin ploaie, sa-mi limpezesc gandurile. Umblam fara tinta si ma miram cat de parasit poate sa para orasul la ora respectiva. Instinctul imi spunea ca trebuie sa fumez o tigara (stiu … fumez cam mult, dar nu-s de condamnat) dar timpul ma contrazicea. Ochesc un mic baruletz pe care il stiam demult ca este acolo, dar niciodata nu i-am calcat pragul.
Cum instinctul nu-mi dadea pace, pasii mi se indreapta instinctiv catre acel bar, intru si ochesc o masa intr-un colt, imi place sa fiu mai retras si sa nu fiu deranjat. O chelneritza vioaie isi face aparitia, purtand un zambet fake pe fatza … era un gest repetitiv de fiecare data cand se prezenta la o masa, dar fata nu avea nicio vina pentru asta. … - Buna ziua, ce doriti sa comandati ? … amabila fata, deh, o cerinta a postului pana la urma. – Un cappucino cu frisca si un pahar de apa te rog, domnisoara. – Imediat … imi spune capreoara vioaie in timp ce se indeparta de masa mea. Ma uit in jur si observ inca doi tipi la o masa care isi beau cafeaua si discuta … probabil despre serviciu, erau imbracati office amandoi.
Vine fata si-mi aduce comanda, trec la partea placuta … mananc jumatate din frisca, pun zaharul si amestec cappuccino si binenteles fac gestul pentru care am ales sa intru acolo, adica imi aprind tacticos o tigare. Nu observ, dar aud cand usa se deschide si intra cineva, nu ridic ochii fiind concentrat la ceea ce faceam. Ma simt batut pe umar si aud : … - Salut batrane ! Ce faci pe timpul asta, parca erai liber, nu ? Ridic privirea si il vad pe Mircea, un bun prieten de-al meu. Pe scurt, ne-am cunoscut intr-o seara la un club privat (cu acces limitat de membrii … patroana era amica unui coleg de-al meu de serviciu, altfel nu eram pe lista aia destul de scurta al celor care il puteau frecventa), am jucat la pariu un darts si binenteles ca m-a batut, asta inainte sa aflu ca era cel mai bun de acolo la jocul asta … in fine. Am platit cavalereste pariul pierdut si de atunci ne intalneam fest, stateam de vorba, ne ajutam si binenteles petreceam weekendurile impreuna cand se putea.

- Salut Mircea, ce-I cu tine pe aici ? Parca trebuia sa fii plecat, nu ? – Bai nene, nu am mai plecat in Germania, au plecat parintii mei, asa ca am ramas acasa. Apropos … am luat permisul si mi-am luat si masina, deci dau de baut. Sambata seara chef mare, la casa bunicii mele care e plecata. Special te cautam sa te invit, trebuie sa-ti prezint pe cineva si asa esti cam singurul din gasca care nu are pereche. – Hai mai Mircea, iar incepi cu chestia asta, imi stii parerea ce naiba ! … rade zgomotos … - Mai, hai ca iti prezint pe o prietena de-a Amaliei, pe Ruxandra, fata de avocati, parinti cu stare aici, fata faina si de comitet, zglobie si frumusica foc … e singura saraca si nu are si ea cu cine iesi.

Faptul ca eram singur, nu eram in nicio relatie, ii facea pe toti cunoscutii, colegii de serviciu si mai ales pe prietenii mei sa incerce sa ma cupleze cu cate cineva … ba o sora, ba o verisoara, ba o nepoata sau mai stiu eu ce prietena de-a prietenei lui. Ii refuzam politicos spunandu-le ca vreau sa bagabontzesc inca cativa ani si apoi vedea eu ce fac. Faptul ca am avut o copilarie nu tocmai fericita si plina de lipsuri, m-a facut sa-mi doresc sa traiesc si sa-mi fac toate capriciile pe care nu mi le-au putut face parintii. Vroiam sa imi traiesc viata si la batranetze sa am ce povesti nepotilor.

- Nu accept niciun refuz … mai ales din partea ta. Vii acolo si vedem ce iese, daca-ti place fata bine, daca nu … esti major si stii cum sa procedezi. Eu te chem sa ne distram si sa bei in cinstea mea, ca iese si ceva .... bine. Doar ma cunosti ca nu insist prea tare. De data asta trebuie sa-I multumesti Amaliei (nr. prietenei lui), ea a fost initiatoarea … auzi mah, si sa vezi ce frumos te-a prezentat Ruxandrei, sa cad jos nu alta … mai mai si eram deja gelos pe tine.
Ii confirm ca voi fi acolo si pleaca, se grabea. Imi termin cappuccino, platesc fetei consumatia lasand si un mic bacsis, apoi ies iar prin ploaie si plec spre locul unde stateam, cu chirie. Zilele trec monotone, munca si casa, un biliard intr-o seara la un alt bar si … si se face sambata dupa amiaza. Timpul isi revenise, era cald si frumos, o placere sa stai afara si sa te plimbi.

Ma imbrac casual pentru chef, o pereche de blugi, niste mocasini in picioare si o camasa cu maneca scurta … si plec spre chef. Pe drum ma opresc si la un boutique … ca aparusera ca ciupercile dupa ploaie … ii spun fetei sa-mi dea un liqueur de ananas cu scortisoara Tropicana … ceva fin pentru fete, ca doar nu puteam sa ma duc cu mana goala la cheful prietenului meu. Ma serveste tipa de dincolo de geam si ii cer o plasa … se uita la mine si zice gales … - Imi pare rau dar nu mai am plase deloc, le-am terminat. – Bine zic, dar domnisoara da-mi ceva sa bag sticla asta, sa nu merg cu ea in mana pe strada ca ultimul alcoolist … rade frumos si spune … - Te ajut cu placere, daca vrei o punga de pus covrigii, altceva nu am. – Buna si aia, da-mi una te rog frumos … imi da fata o punga din aia de hartie maron si bag sticla in ea … iegzact ca-n America, ma gandeam io … deci tot un fel de alcoholic sint, dar mai fin asa, gen homelees … in fine.

Ma apropii de casa bunicii lui si aud muzica … muzica buna. Hai ca parca imi revenise cheful de …chef. Intru pe poarta si salut cateva persone care deja intrasera in atmosfera, dansau in curte si aveau deja ceva sticle si pahare in maini. Mai strang niste maini ale unor amici, pup cateva maini de fete … unele mai sfioase inca si chiar rosesc, apoi ma trezesc luat de dupa umar de Mircea … - Ai venit prietene, chiar ma gandeam ca era cazul sa-ti faci aparitia. Hai in casa, sa-ti prezint fata … taci, nu zice nimic. Tac … ce sa fac, si ii intind punga de homeless cu sticla de liqueur in ea. … - Ce ai adus aici, hai mai stii ca nu am nevoie de nimic. – Un liqior pentru fete Mircea, sa fie aici. Se uita la mine si zice : … - Fratioare m-ai salvat, chiar nu aveam nimic pentru fete, am palinca, vin, bere si vodka si normal sucuri … esti mare, multumesc frumos.
Intram in casa si observ holul lung tipic caselor din banat, unde trona o masa lunga pe care se desfatau cateva platouri cu sandvisuri si binenteles sticlele cu bautura. Avea intr-adevar bautura la greu … chiar ma gandeam cine o sa bea atata amar de bautura. Ma simt dus spre o camera unde intru cu Mircea si vad trei fete. … - L-am adus Amalia, el este inculpatul nostru ! declara zgomotos Mircea. Salut fetele cu saru-mana, pup mana Amaliei si spun … - Pe tine sint suparat, dar o rezolvam noi in particular … rade frumos, apoi iau sa pup mana urmatoarei fete … - Ruxandra, incantata ! Chiar te asteptam cavalere ! … cam directa imi spun in gand, apoi trec la urmatoarea si cea de a treia fata prezenta acolo … tinea ochii in pamant. – Buna seara domnisoara zic, numele meu este … si intind mana spre mana ei. Imi intinde fin mana si cand o iau ceva ma furnica … nu, nu m-a curentat, nu e vorba despre acea energie electrostatica cum se intampla cateodata … e altceva, mult mai placut. Ridica ochii spre mine si spune … – Buna, eu sint Ana ! … si a plecat iar ochii in pamant. Aveam o senzatie de deja-vu parca, asa ca intreb cu nonsalanta in glas … - Noi ne cunoastem cumva domnisoara ? … ea ridica ochii, parca mai vroia sa zica ceva, dar s-a oprit ... - Nu ai de unde s-o cunosti, imi replica Ruxandra, nu este de mult timp in oras.
Ma pregateam sa zic ceva, cand aud vocea baritonala a lui Mircea … - Gata, s-au facut prezentarile, va rog afara toata lumea, un pahar sau sticla in mana si la dans, asta seara vreau sa va simtiti toti bine … si pleaca cu Amalia de mana. Fac loc celor doua domnisoara Ruxandra si Ana sa iasa inainte … si observ faptul ca Ruxandra era imbracata provocator dar cu haine foarte scumpe si de calitate. Deci ea este fata avocatilor aia grei … se vede, dar … in total contrast cu Ana, care purta o rochita de vara, simpla si incaltata cu niste balerini frumosi in picioare. Stateam si ma intrebam oare ce legatura este intre Ruxandra si Ana … pareau venite din doua lumi diferite, desi se tineau de mana ca doua prietene … las ca rezolvam si misterul asta, seara abia incepe imi zic in gand. Trec pe langa masa si-mi iau o bere, apoi ies in curte si ne azesam intr-un cerc si dansam.

Ma vede un amic din partea cealalta a cercului format si imi face semn sa ma apropii de el. Merg la el si ma intreaba ceva de un alt prieten comun care nu era la chef … il lamuresc ca era plecat la parinti si nu se intoarce decat maine, adica duminica in oras. Se termina melodia … eu inca discutam cu acel amic, cand vad ca incepe o alta melodie in voga … asa ca raman acolo si dansez. Intre timp observ ca Ruxandra si Ana nu mai sint incerc, ma uit imprejur si nu le vad … apoi la masa din curte o vad pe Ruxandra discutan ceva cu Amalia si cu Mircea, dar fara Ana. Ies din cerc si intru in casa … in camera Ana statea pe un pat singura. Ma duc spre ea si tresare speriata … - Scuze Ana, nu am vrut sa te sperii. Ce faci aici singura domnisoara ? Ridica ochii din pamant si imi spune cu glasul ei placut … - Nu ma simt chiar bine, nu prea cunosc pe nimeni, nu stiu sa dansez si nu sint asa de sociabila ca celelalte.
- Vai Ana, pai io is nimeni domnisoara ? Ma cunosti pe mine, pe Ruxandra, pe Mircea … hai te rog, se va supara Mircea pe tine, te rog sa ma insotesti afara, esti tanara si trebuie sa stii sa dansezi, daca nu, inveti, sigur iti va fi vreodata de folos.

Intind mana, zambeste si ma apuca de mana voioasa … imi place zambetul ei natural, simt cum iar ma simt bine cand mana ei poposeste in mana mea, are o piele fina si delicat, o mana mica cu degete subtiri. Iesim afara si ne asezam iar in cerc, fara sa-I dau drumul la mana … dansam. Ma trezesc ca cineva imi trage mana din mana Anei si ma ia mai brutal de mana … ma uit si o vad pe Ruxandra. Rade … cam grosolan si zice … - Hai sa dansam noi doi, bine ? … pana sa zic ceva, Ana se ia si fuge inapoi in camera. Ma uit la Ruxandra, imi trag mana dintr-a ei si plec spre camera. Se uita urat la mine … nici nu o bag in seama, ajung in camera si o gasesc pe Ana plangand. Ma asez in fata ei stand in pozitia piticului, ii iau mainile intr-ale mele si ii ridic privirea catre mine. Doamne ce ochi frumosi are … negrii ca taciunele, parul ala drept lung si negru ii incadreaza perfect fata frumoasa, o minunatie de fata. … - Nu plange Ana, te rog. Banuiesc ca gestul Ruxandrei te-a deranjat, nu ?

Se uita la mine si da din cap ca nu … apoi spune incet. - As vrea sa te rog ceva, dar sa nu te superi pe mine ca indraznesc, da ? – Spune Ana … fac orice doresti tu ! Se uita la mine, isi sterge lacrimile cu podul palmei si zice : … - Nu ma simt asa de bine, as putea sa te rog sa ma conduci acasa, sau cer prea mult ? – Binenteles Ana, desi ai putea sa mai stai, dar te inteleg … hai domnisoara sa mergem.

Iesim afara si sint mirat ca zambeste, desi are inca ochii innecati de lacrimi. Pe drum o las de mana si merg spre locul unde se afla Mircea, il chem deoparte si ii spun – Mircea, Ana nu se simte asa bine, m-a rugat sa o conduc acasa, nu te superi te rog. Se uita la mine … - Bine frate, dar te rog si eu sa-mi promiti ca vii inapoi, nu vreau sa aud ca nu ! … - OK, promit !

Ies pe poarta si o iau pe Ana de mana plecand impreuna. O simt degajata, parca ii trecuse tot, nu mai parea suparata … chiar zambea finut. Am mers asa destul de mult fara sa ne spunem niciun cuvant … doar noi doi, tinandu-ne de mana sub un clar frumos de luna. La un moment dat ma decid sa rup tacerea apasatoare si o intreb : … - Ana, spune-mi despre tine ceva, imi face placere sa te aud vorbind. Se opreste … imi ia mainile in mainile ei mici, se pune in fata mea, se ridica putin pe varfuri si imi sopteste … - Te rog, … nu acum ! Inca nu pot sa-ti spun nimic despre mine ! Nu te supara, da ? Ma uit mirat la ea … si continua … - Promite-mi ca nu te superi ! Deschid gura sa zic ceva si ma trezesc sarutat de ea rapid … un sarut furat cum s-ar spune. Zambesc … mi-a placut furtul ei, chiar as vrea sa-I recomand sa-mi mai fure cateva saruturi din astea … imi plac si culmea ma excita teribil.

- Bine Ana … spun, sa fie cum doresti tu. – Poti sa-mi povestesti despre tine, banuiesc ca ai ce ! ... Si normal ca ne continuam drumul spre locul in care statea povestindu-i despre mine. Intr-un final ne oprim in fata unui camin de nefamilisti, probabil acolo locuia ea, nu prea departe de locatia unde stateam eu. Acolo vreau sa ii mai spun ceva, dar ma trezesc cu mana ei mica si fina peste gura mea … - Nu spune nimic, te rog ! Vreau sa mergi inapoi la chef, sa nu se supere Mircea, promite-mi ! Eram ca si vrajit de ea, normal ca i-am promis fiind in transa … si apoi brusc m-a sarutat din nou rapid si a fugit pe poarta spre usa de intrare in camin. Am ramas pe loc … oare e adevarat ce mi se intampla ?

Ajung din nou la chef la Mircea si intrand pe poarta il vad stand pe un leagan legat de un copac din spatele curtii. Ma apropii de el si il intreb … - Mircea, ce poti sa-mi spui de Ana ? Se uita lung la mine … zambeste fericit si zice : … - Deci nu-ti place Ruxandra, ai ? – Nu ! … e cam directa si cam plina de ea, e genul de fata rasfatata, gen pe care in genere il evit. Rade … - Esti prea sincer, crede-ma … asta e unul din defectele tale majore, o sa ai de pierdut in viata pe chestia asta. – Mircea … e viata mea, te-am rugat ceva, sau nu trebuie sa stiu ?
Se uita lung la mine … - Mai, tu chiar vrei sa stii ? Ti-a cam picat cu tronc Ana dupa cate observ, sau ma insel ? Ea nu ti-a spus nimic pe drum ? – Nu, m-a rugat sa nu o intreb nimic, de parca ar avea ceva de ascuns. – Normal ca are … e diferita. – Mircea, hai sa fim seriosi, imi spui sau nu ? …. Se ridica brusc de pe leagan, ma ia dupa umar si-mi spune : … in cateva cuvinte, Ana este orfana, a crescut intr-un orfelinat nu departe de aici. Tatal Ruxandrei, un om cu un suflet de aur, a luat-o pe ea, alte doua fete si inca trei baieti cand au facut 18 ani, le-a facut rost de cate o camera in caminul de nefamilisti unde sigur ai dus-o pe Ana si le-a oferit cate un loc de munca intr-o fabrica din oras. Mai departe se descurca singuri, el doar le-a dat primul ajutor in viata … este un om deosebit, poate o sa ai ocazia sa-l cunosti vreodata. Ruxandra fiind singura a cam luat-o pe Ana ca si insotitoare, o cara dupa ea peste tot, cica e prietena ei, de fapt o tine sa aibe ea cu cine merge afara si discuta, dar ca si caracter, Ana este cu 10 clase peste Ruxandra. Multumit ?

Dau din cap ca da … deci de asta insista Ana sa nu o intreb nimic. Ce copila era, de parca originea ei ma deranja cu ceva, sau faptul ca a crescut singura … off, ce fata cu bun simt imi cazuse in brate.
Timpul a trecut si eu am devenit nedespartit de Ana. Pana la urma Ruxandra a acceptat situatia, dat si faptul ca si-a gasit un nou prieten in gasca noastra care culmea ca era cam mort dupa ea, asa ca nu am mai avut alte obstacole in fata noastra. Am ajuns sa-l cunosc pe tatal Ruxandrei, la ziua ei. Acolo i-am cunoscut si pe ceilalti de la casa de copii ajutati de tatal ei, ii invita mereu la zile onomastice, sau de craciun si le oferea cadouri. Un om cu un suflet mare … un inger care este pe cale de disparitie. Era un tip bonom, cu o figura blajina, desi era recunoscut ca unul din marii avocati din oras, respectat si foarte bun in drept. Am baut un pahar de coniac cu el, m-a tras deoparte si mi-a spus ca Ana este un suflet pur si nevinovat, sa fiu bland cu ea ca este o finuta. – Tinere, ai descoperit o comoara … sa ai grija de ea, mai tarziu imi vei da dreptate, o sa vezi. Pazeste-o ca pe ochii din cap, vei vedea de ce spun asta … timpul iti va demonstra. Atunci nu am prea inteles ce mi-a spus, decat in mare, faptul ca era fina si cu un suflet de aur stiam … dar a avut dreptate domnul avocat Mihailescu.

Eram intr-o seara in parc cu Ana, stateam pe o banca si ne sarutam ca doi indragostiti, cand subit mi-am adus aminte de faza cand am cunoscut-o si o intreb : … - Ana, cand te-am cunoscut la Mircea, am avut impresia ca ne cunoastem si tu parca ai vrut sa spui ceva. Poti sa-mi spui acum ? … Se uita la mine frumos, mana ei mica imi mangaie fata si-mi spune : - Cand eram de 17 ani si eram la orfelinat, pedagoga mea o femeie deosebita si buna la suflet cum rar gasesti asa oameni, mi-a pus de sanziene o ramurica de visc sub perna, ca sa-mi visez ursitul … si eu, desi nu-ti vine sa crezi, te-am visat pe tine. Nu exagerez cu nimic, erai tu, exact asa cum esti, erai ursitul meu … si de atunci te cautam cu privirea pe langa toti oamenii care treceam sa te gasesc. Stiam ca existi undeva si nu departe de mine, trebuia doar sa ne intalnim. Poate crezi ca am visat, dar iti spun sincer … te-am visat aievea, iar tu atunci cand mi-ai sarutat mana ca un cavaler, mi-ai spus ca parca ne cunostem de undeva … am vrut sa-ti spun adevarul … ca ne cunostem dintr-un vis, dar mi-a fost rusine, poate ma credeai zaluda. … Doamne, chiar era adevarat, ma visase … de aia tresarise ea atunci, ce ti-e si cu visele astea.

Ana, asa cum imi spusese domnul avocat Mihailescu, devenise a mea pe dea-intregul. Vreau sa va spun ca era eul meu feminin, era ceea ce imi lipsea. Greu de crezut, dar daca ma gandeam la ceva si eram concentrat, ea imi dadea raspunsul, daca imi era pofta sa mananc ceva parca stia si-mi zicea ea, hai sa mancam …aia, daca imi doream o camasa cand mergeam in oras se oprea, intram in magazine si exact pe camasa care imi placea punea mana si spunea, asta este pentru tine, probeaz-o. Deci cu adevarat gandeam ca un tot unitar, eram nedespartiti si devenise aproape jumatatea mea. Un singur lucru nu facusem impreuna pana atunci, nu facusem dragoste niciodata cu ea … si simteam ca ne apropiam si de clipa aia, nu a mai trecut mult si aveam sa o am pe Ana, toata numai pentru mine, langa mine, cu mine.

Am plecat intr-o delegatie in alt oras cu trenul, m-a condus la gara ca o iubita adevarata si m-a sarutat lung de bun ramas. La venire m-a asteptat la gara … era neasemuit de frumoasa, ma uitam din tren la ea, aproape singura pe peron, cand a trecut trenul i-a ridicat putin rochita si i-a fluturat parul lung si frumos, statea ca o zana cu mana la gura si ochii ei negrii si avizi dupa mine ma cautau cu disperare … era ca o icoana fata asta.
Am coborat din tren, a alergat catre mine, mi-a sarit de gat si m-a sarutat de parca trecusera luni de cand nu m-a vazuse. De fapt nu trecusera decat 3 zile … dar era indragostita de mine. Am luat bagajul si am mers la mine, unde a hotarat ca va ramane peste noapte, a doua zi fiind sambata deci nu mergea la serviciu. Am facut un dush si m-am schimbat intr-un trening cumparat la indemnul ei ca imi statea bine, apoi ne-am asezat sa-I povestesc cum a fost in delegatie. Povestindu-i am bagat mana in geanta de voiaj si am scos o esarfa lunga care incepuse sa se poarte atunci, era in voga/trend … ma rog si i-am dat-o. – Asta este un cadou pentru tine Ana. A luat esarfa, s-a uitat la ea, apoi a ridicat ochii spre mine si i-au dat lacrimile. Plangea in hohote fapt care m-a facut sa ma simt ciudat …. Am incercat sa o linistesc, s-a lipit de mine cu esarfa in mana si mi-a spus printre suspine … - Este cel mai frumos cadou pe care l-am primit in toata viata mea, te iubesc sincer ! Am mangaiat parul ala negru, lung si matasos cu mana, i-am luat capul in mana si ne-am sarutat atat de pasional ca niciodata, ea era iubita mea din povesti.

Ne-am uitat la televizor impreuna, apoi am dat pe un canal de muzica si am trimis-o la baie la dush, eu despachetand si aranjandu-mi hainele in dulap. Apoi am mers la baie, mi-am facut toaleta de seara si am mers in camera. Era deja in pat, dar pijamaua mea care i-o pusesem pe pat sa o imbrace era tot acolo, neatinsa. Ma uit asa lung la ea si merg in pat unde constat ca era goala sub cearceaf si cam tremura toata.
- Ana, ce prostii iti trec prin minte iubita mea, spune ? M-a luat in pat, m-a pus pe spate cu capul pe perna ca o mama grijulie, s-a urcat pe mine si in timp ce-mi aranja o suvita de par cu mana ei mica si fina, m-a sarutat patimas si mi-a soptit la ureche : … - Sint iubita ta, te iubesc enorm de mult, esti al meu pe veci si vreau sa fii primul meu barbat, vreau sa fiu a ta toata, da ? Am ramas blocat … stiam ca este virgina, aflasem demult si de la Ruxandra dar si de la mama Ruxandrei care m-a rugat sa fiu bland si fin cu ea, era o bijuterie mica neatinsa de alt barbat pana atunci. Pe acelasi ton suav a mai spus cu voce timida … - Dar te rog sa fii fin, stiu ca ma va durea, dar apoi va fi bine … ia-ma, sint a ta toata pe veci.

Eram blocat si ma uitam ce inger aveam in brate, o icoana de femeie … o bijuterie nespus de frumoasa care mi se daruia spontan fara sa-I cer eu asta. Cineva a spus odata ca … ,,lucrurile bune se intampla numai celor care stiu sa astepte !,, … exact asa este in viata.
M-am dezbracat si am mers la baie sa iau un prosop cu care am venit in camera langa pat. Ochii ei negrii erau mariti si se uita mirata la mine … zambeam dar zambeam de placere. –Ana va curge putin sange, pentru asta am luat prosopul, am sa fiu fin si daca o sa te doara ramane pe altadata, da ? – Nu ! …. Acum vreau sa fiu iubita, nicio altadata, vino langa mine iubitul meu iubit.
M-am bagat langa ea, si am luat-o in brate, eram in erectie demult asa ca s-a mirat putin cand mi-a simtit barbatia pe pielea ei … - Ce placut se simte iubitule … apoi i-am pus mana pe gura si am spus usor … - Taci iubire, trebuie sa ne simtim … apoi am luat-o si am pus-o pe mine, sanii ei feciorelnici erau ascutiti ca doua sageti ce infruntau cerul de deasupra noastra, tari ca doua pietre si calzi ca doua focuri, i-am luat in maini sa-I pipai si a gemut fin, avea ochii inchisi, statea cu capul plecat pe spate si ma tinea de umeri … era superba si era numai a mea. Pe fundal se auzea un cantec parca … Toghether forever … sau poate ca am visat eu asta … Am luat-o si am intors-o sub mine, avand grija sa-I pun prosopul sub fundul ei frumos si rotund ca un mar parguit, apoi am inceput sa o sarut de la buze in jos, si mai jos, la buric, apoi mai jos spre taramul placerilor … gemea si corpul ei se infiora de placere, mainile ei imi mangaiau parul si ochii ii erau inchisi … am coborat jos unde usor am patruns-o cu limba si am simtit deja ca este umeda, s-a infiorat si corpul i-a zvacnit, era putin speriata …. – Nu te gandi la nimic Ana, lasa-te in voia sortii si va fi bine i-am soptit usor … a lasat iar capul pe perna si eu am continuat usor sa o ling in locul marilor valtori, era bine, ii dadea fiori de placere, trupul ii vibra spasmodic de fiecare data cand limba mea trecea prin locul Acela, apoi usor m-am ridicat, mi-am pus un prezervativ, cred ca nici nu a simtit ceva si am patruns-o usor … era teribil de incordata, am inaintat usor tinand mainile pe pat iar ea ma strangea cu unghiile de spate fara sa-si dea seama ca ma doare … am rezistat, apoi si mai adanc … a tresarit spasmodic si a scos un mic tipat … eu simtind ceva cald inauntru, apoi s-a lasat usor usor inapoi pe perna cu capul si a deschis ochii, iar eu deja ii imprimam ritmul meu. M-am oprit si i-am vazut lacrimi in coltul ochilor … - Te doare Ana, am intrebat usor ? … a dat din cap ca nu, m-a tras spre ea si m-a sarutat patimas, mult mai patimas ca niciodata, in timp ce ma strangea in brate … - Te iubesc omule, si acum simt ca sint intreaga a ta … tu esti jumatatea vietii mele, jumatatea care ma intregeste … esti al meu pe vecii vecilor.
Am continuat sa ne iubim frumos si lin ca si cand faceam asta de mult timp impreuna, apoi i-am spus sa nu se sperie ca imi voi da si eu drumul … si voi geme, fapt care s-a si intamplat … ea zambind in timpul asta si ma strangea la pieptul ei mic si frumos.
Cand am scos-o din ea, se uita mirata, era si sange si atunci a observant prezervativul … mi-a zis usor : … - Am crezut ca vom face fara, ti-e frica de ceva ? Am scos prezervativul, m-am sters cu un alt prosop si m-am pus langa ea pe pat … - Ana, draga mea iubita, nu mi-e frica de nimic, dar nu vreau sa se intample ceva si inca nu este momentul sa ramai gravida. Abia ti-ai inceput viata, mai trebuie sa ne distram , sa ne plimbam, sa umblam prin lume … vom avea destul timp si pentru copii iubito, crede-ma sincer. A zambit … - Bine iubitul meu iubit, daca tu spui eu te cred … te iubesc enorm, … apoi s-a cuibarit la pieptul meu suspinand.

Noaptea am stat amandoi imbratisati, ea cu capul pe pieptul meu, eu mangaindu-i parul frumos … am dormit amandoi dezbracati, ne-am simtit pielea unul altuia si am adormit intr-un tarziu pe lumina, imbratisati. Avusesem in brate un inger, fusese a mea toata, un trup de femeie nepangarit de nimeni … ma simteam cel mai fericit dintre pamanteni, chiar asa si era … cineva acolo sus ma iubea nespus de mult si imi trimisese ce-mi doream eu.

Am devenit ca un cuplu din momentul ala, eram chiar nedespartiti desi i-am spus sa nu renunte la camera din camin, ne mai refugiam cateodata acolo cand vroiam sa fim singuri si de negasit de prieteni. Timpul a trecut si ea a trebuie sa plece la primul curs … undeva in Ungaria. Initial nu vroia, dar i-am spus ca trebuie, altfel nu va avansa in functie … A plecat cu sufletul indoit si a revenit dupa 2 luni. Era aceeasi poate putin mai matura. Am asteptat-o la autogara … nu i-a trebuit nici bagaj, a coborat si mi-a sarit direct in brate, m-a saruta in vazul lumii de parca viata ei depindea de lucrul asta … lumea se uita si zambea, adevarul este ca era o imagine frumoasa cu doi tineri indragostiti care se revad dupa o perioada mai lunga … de nepretuit.

Am mai plecat si eu, apoi ea din nou pentru 6 luni de data asta. Atunci a fost mai greu … nu putea sa vina, aveau si sambata cursuri … in fine, sa nu va mai plictisesc, a mai urmat un alt curs al ei in acelasi timp cu unul de-al meu. Usor usor relatia s-a stins, ne vedeam din ce in ce mai rar, focul acela launtric incepuse sa scada in intensitate, apoi a intervenit obisnuinta … nu ne-am vazut cu lunile.

Eu … mi-am reluat viata, fara sa ma implic intr-o alta relatie, am ajuns la concluzia ca viata este facuta sa fie traita, asa ca mi-am reluat obiceiurile vechi. A revenit de la curs si au trecut cateva zile pana m-a cautat. Avea o privire cam rece si distanta … am mers la o cafenea si am stat de vorba. Parca devenisem doi straini, da … ne transformasem in doi amici buni, exact asa se poate defini relatia noastra din acel moment. Nu ne-am mai facut planuri, am decis sa stam asa un timp sa vedem daca mai simtim ceva unul pentru celalalt … probabil ca am gresit atunci.
Nu va mai plictisesc … am iesit intr-o seara sa mananc ceva si m-am intalnit cu Ruxandra si cu prietenul ei, altul decat cel de atunci … ii schimba des, era nehotarata fata asta si-I placea viata. A venit la mine la masa in timp ce prietenul ei o astepta in usa localului, m-a salutat si s-a asezat pe scaun. – Ce faci … ? Mai traiesti ? … probabil ca aratam rau, eram nabarbierit … nu aveam chef de nimic. – Buna Ruxandra … uite traiesc ! Tu ? …. – Nu pot sa stau, am venit sa-ti spun ceva, nu vreau sa te supar, esti amicul meu, vreau sa-ti spun ca … Ana se marita ! Peste doua saptamani are nunta … si a plecat.

Mi-a picat cerul pe mine … m-am ridicat, am aruncat niste bani pe masa, nu mancasem decat jumate din farfurie, de bere nici nu ma apropiasem si am iesit din local. Am ajuns acasa si toata noaptea am stat intr-un fotoliu si m-am uitat pe geam. A doua zi era sambata, m-am trezit cu Mircea la mine la usa … - Hey, man mai traiesti ? Am inchis usa in urma lui si m-am pus pe pat … - Bai, ce-i cu tine omule, nu te-am mai vazut de cateva zile, esti bolnav ? … - Mircea … de ce ai venit ? Vrei sa-mi confirmi si tu ca Ana se marita ? … s-a uitat la mine ca la un nebun. – Bai, tu esti normal la cap ? Pai esti prietenul meu, de ce ti-as spune asa ceva ? Am venit sa vad ce faci … iar tu ma iei de parca ti-as fi bagat un cutit in spate.

In fine … am discutat cu el, i-am spus ca nu pot lua nicio decizie … nu mai simt aproape nimic pentru Ana, ne-am distantat si eu inca nu sint pregatit sa ma leg la cap, vreau sa imi traiesc viata si tineretea … s-o gasi pana la urma si cineva sa ma ia de barbat. Am stat cu Mircea cateva ore de vorba la mine, i-am povestit viata mea, copilaria mea nefericita si faptul ca nu ma simt pregatit pentru insuratoare … nu pot inca, simt ca nu este momentul ala. Mi-a spus ca decizia imi apartine … apoi am cerut detalii despre noul iubit al Anei. Il cunosteam, nu prea iesea cu noi, ii cam placea sa bea, dar nu era un om rau. Mi-l aminteam vag … Ulterior am primit cu un plic in posta o invitatie la nunta, avea adresa lui trecuta … am aruncat-o undeva in biblioteca intr-o carte. Cand m-am intalnit cu Mircea, i-am dat bani sa dea la nunta de la mine, fara sa stie nimeni, aveam bani … i-am dat cat pentru 6 persoane si l-am mai rugat sa cumpere separat un buchet mare de trandafiri galbeni, preferatii ei.

Trec zilele … monotone pentru mine, aceleasi tabieturi si vine o zi de duminica. Eram in camera si imi puneam ordine in casetele audio … aveam multe, peste 100 marca VIVO (alea poloneze aparute dupa revolutie, le cunoasteti sigur cei mai olderi) … Cioc ! Cioc ! batea cineva la usa. Merg la usa, aveam cateva casete in mana si deschid … am ramas traznit iar casetele mi-au cazut din mana pe jos. Era Ana mea … imbracata in rochie de mireasa, neasemuit de frumoasa cu un balonzaider peste rochia alba care ii venea perfect, cu un buchetel frumos in mana. – Pot sa intru putin, te rog !

I-am facut loc, a ocolit casetele de pe jos si s-a pus langa pat. Am inchis usa si am venit in fata ei … - De ce ai venit Ana ? … am reusit sa ingaim monosilabic. Atunci a izbucnit in plans si mi-a cazut in genunchi … plangea in hohote, a aruncat buchetul pe jos si mi-a luat mana, se uita rugator la mine, lacrimile ii siroiau pe fata ei fina si urla : … -Te rog, te rog … spune-mi sa nu ma marit, spune-mi sa nu ma marit ! … te astept cat vrei tu, nu vreau ... nu vreau sa te pierd !
Eram blocat, nu stiam ce sa fac, eram un ghem de vise naruite, eram un idiot, un nimeni … iubirea mea, ingerul meu … se umilea in fata mea si-mi cerea un raspuns … Mi-am revenit, am luat-o si am ridicat-o de jos, am pus-o pe pat, i-am dat o batista sa-si stearga ochii … i-am mangaiat fata ei fina zicand : … - Ana, ce-mi faci tu mie ! Nu stiu ce vreau Ana ! Sint blocat … de doua saptamani traiesc doar ca sa respir … sint intre cer si pamant, nu pot sa-ti promit nimic Ana ! Nu stiu ce vreau …. Nici nu mai stiu cine sint !

Si-a revenit usor, m-a mangaiat pe fata si mi-a spus sincer cu glasul ei frumos … - Eu nu vreau decat stabilitate, vreau sa fiu a cuiva, vreau sa fiu cu cineva … acel cineva credeam ca esti tu. Vreau ceva sigur … nu pot trai asa, am suferit destul in viata mea fara sa am parinti, mutandu-ma dintr-un orfelinat in altul, schimband oras dupa oras, ma intelegi ? Te pot astepta daca vrei … de asta am venit, nu vreau sa am remuscari … daca eu sint vinovata … iarta-ma, dar vreau un termen, mi-l poti da ?
Taceam … ce sa-I spun ? Ca nici eu nu stiam ce vreau ? … Usa s-a deschis brusc si a intrat Mircea. – Ana … este timpul sa mergem. S-a ridicat, avea ochii in lacrimi … m-am uitat la Mircea si i-am zis : - Mircea mergi acolo singur, o aduc eu pe Ana imediat, promit. A plecat si am iesit cu Ana, am urcat in masina mea si am dus-o nu departe de mine, la biserica … undeva langa o piata. Am oprit masina si m-am uitat la ea … se tinea tare, se tinea sa nu planga … desi suferea. I-am luat mana, i-am sarutat-o, mi-am cerut iertare daca vreodata am gresit cu ceva si … - Sa fii fericita in viata Ana, este tot ce-mi doresc mai mult. Esti un inger, iar eu un pacatos … dar nu pot sa fiu mirlan si sa nu-ti dau drumul, desi sufar si eu.
M-a mangaiat pe fata cum facea ea si mi-a spus atunci : … tu ai fost si vei ramane pe veci jumatatea vietii mele, sa nu uiti asta niciodata ! Sa fii fericit … indiferent ce vei face in viata ta. Eu … te voi iubi mereu ! Apoi a coborat din masina si s-a indepartat. Avea un mers trist … se citea din mersul ei cu corpul aplecat, o apasa ceva … iar eu … eu ma uitam pe geamul masinii cum se indeparta ea … ingerul meu, iubita mea, bijuteria mea, tocmai ea … jumatatea vietii mele.

A trecut timpul si mereu il intrebam pe Mircea la telefon sau cand ne intalneam ce face Ana. Imi povestea de ei, de viata lor, au facut doi copii frumosi, o fata si un baiat … baiatul avea numele ca al meu … nu stiu daca ea a vrut asa sau altcineva, ceva imi spunea ca ea. O mai ajutam cu bani fara sa stie, ii dadeam lui Mircea si-i spuneam sa-i zica ca sint de la el … sa-i spuna ca nu are nevoie de ei. Apoi intr-o seara, a venit Mircea la mine si m-a luat cu el, pe drum mi-a povestit ca o batuse, se imbatase, batuse si copii … atunci il sunase Ana pe el sa o ajute.
Am urcat la ei in bloc pentru prima oara, stateau la etajul 9, Mircea a intrat apoi eu … ea era in usa sufrageriei, plansa si vanata la un ochi, copii plangeau in sufragerie pe pat si el … boul baltii, statea in bucatarie cu o sticla de votca in mana si radea. – Ce ma … ti-au venit futalaii sa ma bata, ha ? M-am repezit la el, i-am luat sticla si am aruncat-o pe jos, l-am luat de gat si l-am pus pe fereastra … deja se speriase. Noroc cu MIrcea, ca eram acum inca la puscarie cred … a venit si l-a tras din geam, apoi m-a tras si pe mine si i-am dat drumul … - Nu are rost, nu fa ceva necugetat, lasa-l sa-l bata Dumnezeu, isi va lua pedeapsa candva, mi-a spus Mircea.

M-am linisit … m-am dus in fata lui, inca era socat de cele intamplate, m-am uitat la el si i-am zis … - Ba idiotule, daca o singura data mai aud ca ai dat in ea si in copii, vin si te sugrum cu mana mea la tine in casa, apoi te arunc de la etaj … ai inteles ? Ti-a dat Dumnezeu un inger langa tine … nemernic ordinar, dar nu stii sa apreciezi, rahat cu ochi ce esti ... apoi l-am lasat acolo in nemernicia lui de betiv ordinar. Am plecat cu Mircea, am mers la el si m-am imbatat de nervi …

EPILOG :
Intre timp m-am mutat in alt oras, la doar 60 km de orasul ala al tineretii mele. Mircea imi povestea mereu de ea … el se lasase de baut, acum era om de casa si isi crestea copii frumos. Nu a mai dat niciodata in ei de atunci. Eu am avut dupa cativa ani o delegatie acolo in oras, si cum cineva acolo sus inca ma iubeste mult … el era la peste, copii in vacanta la parintii lui, ea singura.
A venit la mine la hotel seara. Am stat de vorba, ne-am mangaiat … ne-am spus povestile de viata, apoi am adormit imbratisati. Am tinut-o in brate toata noaptea, i-am mangaiat parul, i-am sarutat mainile … nu am putut sa-I cer nimic … pangarisem odata trupul acela de inger, acum nu mai aveam acest drept, il pierdusem odata demult … odata cu pierderea ei … a jumatatii vietii mele. Dimineata m-am trezit singur, ea plecase ... dar inca ii simteam mirosul fin, mi-am pus fata pe perna ei, sa-i mai simt odata mirosul iubitei mele ... perna era uda rau, plansese, plansese mult.

scratone@yahoo.com

publicata in 2015-03-28


Love, romance and relationship quotes for your soul

  • 'Where love rules, there is no will to power; and where power predominates, there love is lacking. The one is the shadow of the other.'
    ~ Carl Jung
  • 'A fastidious person in the throes of love is a rich source of mirth.'
    ~ Martha Duffy
  • 'To live is like to love -
    all reason is against it,
    and all healthy instinct for it.'
    ~ Samuel Butler, Life and love

Cautare in articole

Cele mai recente articole

relatie fericita

Metode simple de a păstra scânteia aprinsă

Istoria unei relaÈ›ii nu e niciodată o linie continuă. Dacă începutul este marcat de sentimente È™i pasiuni puternice, odată ce acestea se aÈ™ază È™i cei doi parteneri încep să se …

Citeste mai departe ›
probleme comunicare

Relație cu probleme? Semnale de alarmă de urmărit

PuÈ›ine sunt relaÈ›iile care nu se confruntă niciodată cu probleme. Doi oameni nu vor putea fi niciodată pe aceeaÈ™i lungime de undă în fiecare zi, o viață întreagă. Comunicarea este …

Citeste mai departe ›
relatii toxice

Metode prin care te poți pierde pe tine însuți în relație

E mult de muncă într-o relaÈ›ie dar tot efortul este pe deplin meritat, în cazul în care ai un partener alături de care să poÈ›i construi ceva durabil. Cel mai …

Citeste mai departe ›

Din dragoste - Caricaturi

  Sursa: www.caricaturisai.ro


Mesaje de dragoste

  • De-a lungul timpului, am construit o colectie impresionanta de mesaje de dragoste. Te invitam sa adaugi si tu mesajul tau de dragoste favorit.
  • Vrei mai multe mesaje de iubire? Citeste colectia de mesaje de iubire.

Parteneri