Consacrarea actiunilor lui Dumnezeu

Consacrarea actiunii de a face dragoste

Consacrarea este o modalitate spirituala prin care oferim din suflet rezultatul unei actiuni (fructul acelei actiuni) lui Dumnezeu, in dorinta de a spiritualiza acea actiune, de a o realiza intr-o stare de detasare spirituala, in care, conform invataturilor orientale, yoghine, fiinta umana nu mai acumuleaza karma. Consacrarea implica de asemenea raspunsul lui Dumnezeu de acceptare, de eliberare a noastra de rezultatul (fructele) actiunilor noastre. Consacrarea nu inseamna a-I da ceva lui Dumnezeu, ci a nu lua nimic din ceea ce Ii apartine: toata viata noastra, fiecare clipa, fiecare actiune sau traire interioara.

In viata sentimentala, in dragoste, practica consacrarii actiunilor inainte de fiecare intalnire cu persoana iubita este o modalitate minunata de a creste interior in dragoste si exterior in armonie in relatia cu persoana iubita.

In cartile sale, destul de cunoscute in Romania, parapsihologul rus, Nicolai Lazarev, afirma deseori ca una din cauzele nefericirii si problemele oamenilor este faptul ca ei situeaza dragostea fata de o persoana iubita mai presus decat dragostea fata de Dumnezeu.

Religia crestina, in mod similar, considera ca prima lege si indatorire spirituala a omului, "sa-L iubesti pe Dumnezeu din toata inima, din tot cugetul si din toate puterile tale". Adica mai mult decat dragostea fata de o alta persoana, mai mult fata de placerile trupului, ale mintii sau ale sufletului, mai mult decat orice atasamentul fata de actiune personala sau rezultatul oricarei actiuni personale.

De aceea, practica consacrarii este una esentiala in spiritualitate, dar si in viata de toate zilele. Un caz special de aplicare al acesteia este in dragoste.

Prin consacrarea lui Dumnezeu a actiunii de a face dragoste, cea mai intensa, extraordinara, dar si inlantuitoare, generatoare de atasamente traire a omului in conditii normale, cele doua persoane au sansa de a se uni sufleteste si trupeste in acord cu Vointa divina. Prin consacrare, cei doi indragostiti pot atinge stari extatice, in care actul amoros se poate prelungi nedefinit, cu beneficii enorme in plan spiritual, accelerarea evolutiei spirituale.

Modalitatea de punere in practica este simpla: intr-o pozitie comoda cu coloana vertebrala dreapta, ochii inchisi, eventual tinand in maini mainile partenerului, Ii oferim mental lui Dumnezeu, Ii consacram, actiunea si fructele actiunii de a face dragoste cu acea persoana in acel moment. In acest moment, chiar daca nu avem o pregatire esoterica, vom simti un flux de energie divina, mai mult sau mai putin intens, revarsandu-se de sus in jos, prin cap, reprezentand raspunsul lui Dumnezeu la consacrarea noastra. Nu e neaparat sa simtiti fizic acest flux de Gratie divina ci acesta se poate manifesta si prin intuitie sau un alt fel de simtire interioara. Daca acest raspuns nu apare, atunci inseamna ca Dumnezeu nu accepta consacrarea actiunii respective, intrucat ceva nu este bine, actiunea nu este potrivita sau corecta din punct de vedere spiritual si atunci este mai bine sau nu facem dragoste in acel moment. Acest lucru este valabil pentru orice actiune importanta, intrucat orice actiune importanta a vietii este bine sa fie consacrata lui Dumnezeu; vom observa ca actiunile negative, care nu ne sunt benefice spiritual sau in alt mod nu vor putea fi consacrate cu succes lui Dumnezeu intrucat El nu le va accepta.

Din perspectiva karmica, a face dragoste sau a efectua o alta actiune fara a consacra in mod reusit fructele acestei actiuni lui Dumnezeu inseamna o inlantuire a noastra, motiv pentru care ne vom reincarna si vom trai alte vieti pentru a culege roadele actiunilor noastre.

In cazul in care persoana iubita nu este interesata sa faca acest lucru (desi spiritualitatea este necesara tuturor) sau nu puteti dintr-un motiv sau altul sa realizati consacrarea impreuna cu acea persoana (sa zicem ca i sa va parea ciudat sa va tineti de maini cateva minute), atunci consacrarea se poate realiza si singur, inainte, vizualizand chipul acelei persoane. Daca raspunsul lui Dumnezeu nu vine, atunci este mai bine sa nu faceti dragoste in acel moment. Puteti incerca din nou mai tarziu, oricand. Daca de multe, repetate ori consacrarea este negativa, atunci este momentul sa reconsiderati relatia respectiva, intrucat probabil nu este benefica.

Chiar si daca realizati consacrarea in singuratate, efectele acestui act spiritual se vor rasfrange si asupra celeilalte persoane, si in timp persoana respectiva va deveni deschisa si doritoare sa participe la spiritualizarea actiunii de a face dragoste.

Daca cineva uita sa faca consacrarea inainte de actul de a face dragoste, nu ii mai foloseste la nimic sa o faca dupa. Este prea tarziu, intrucat el a cules deja fructele karmice ale acestei actiuni.

Consacrarea actiunii de a face dragoste va da un nou avant relatiei, va aprofunda sentimentele celor doi iubiti, va imbunatati considerabil viata sexuala, permitand barbatului obtinerea continentei sexuale prin amanarea momentului ejacularii.

Inlocuirea consacrarii cu o rugaciune (de exemplu "Tatal nostru"), nu are acelasi efect, desi in mod cert este o actiune spirituala benefica, care creeaza o stare inaltatoare sufleteasca, de apropiere de Dumnezeu. De asemenea facerea semnului crucii de 3 ori, desi reprezinta o actiune de integrare spirituala in Trinitate, nu inseamna oferirea fructelor actiunii noastre lui Dumnezeu. Corect este sa spunem mental: "Doamne Dumnezeule, Tata Ceresc, iti ofer Tie toate fructele actiunii mele de a face dragoste cu X. (sau alta actiune). Te implor ajuta-ma sa inteleg daca accepti acest lucru sau nu."

(dupa o conferinta de Gregorian Bivolaru)

Puteti aprofunda aceste cunostinte citind un articol instructiv despre karma yoga.


Cititi si alte articole despre spiritualitate


Love, romance and relationship quotes for your soul

 • 'What lies behind us, and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us.'
  ~ Ralph Waldo Emerson
 • 'Work and love - these are the basics. Without them there is neurosis.'
  ~ Theodor Reik
 • 'A fastidious person in the throes of love is a rich source of mirth.'
  ~ Martha Duffy

Cautare in articole

Cele mai recente articole

fii atractiva

Cum să fii mai cuceritoare, chiar dacă ești timidă

Sunt mulți oameni care din cauza timidității au probleme în a-și găsi persoana potrivită și de a face primii pași într-o relație. Nu trebuie să fie așa însă. Chiar dacă …

Citeste mai departe ›
ce doresc barbatii

Ce își doresc bărbații de la partenerele lor de viață?

Ei bine, am ajuns și la întrebarea care ne pune cele mai multe probleme, indiferent de cât de experimentați am fi în relațiile interumane. Și asta pentru că e foarte …

Citeste mai departe ›
relatii imature

Semne că aveți parte de o relație imatură

Am discutat în nenumărate rânduri despre nevoia de maturitate într-o relație și cât de mult contează acest lucru pe termen lung. Pentru ca acest lucru să se întâmple însă, atât …

Citeste mai departe ›

Din dragoste - Caricaturi

  Sursa: www.caricaturisai.ro


Mesaje de dragoste

 • De-a lungul timpului, am construit o colectie impresionanta de mesaje de dragoste. Te invitam sa adaugi si tu mesajul tau de dragoste favorit.
 • Vrei mai multe mesaje de iubire? Citeste colectia de mesaje de iubire.

Parteneri