Relatii
Am discutat în nenumărate rânduri despre nevoia de maturitate într-o relație și cât de mult contează acest lucru pe termen lung. Pentru ca acest lucru să se întâmple însă, atât tu cât și partenerul trebuie să abordați relația cu maturitate. Care sunt semnele că lucrurile nu stau tocmai așa?
Unul dintre voi este egocentrist
Fii foarte atentă la cei care se cred mereu în centrul universului și discută doar despre ei, toate problemele sunt ale lor și, dacă vrei să comunici ceva, orice ar fi acea informație, cumva discuția se mută înapoi pe ei. Sunt persoane care sunt suficient de imature pentru a acapara o relație, transformând-o într-un soi de anturaj și nicidecum în ceea ce ar trebui să fie. Dacă nu poate vedea că mai sunt și alți oameni pe lume, nu o va face nici în ceea ce te privește.
Nu discutați subiecte care vă fac să ieșiți din zona de confort
O relație nu poate fi întreținută doar cu cuvinte frumoase. Oricât de multe complimente v-ați face unul altuia zi de zi, nu e suficient pentru a păstra echilibrul într-o relație de cuplu matură. Pentru ca lucrurile să funcționeze, e nevoie de comunicare adevărată iar acest proces implică și discuții pe teme mai puțin plăcute, care să vă scoată din zona de confort și care să vă ofere posibilitatea de a rezolva problemele care apar în viața de zi cu zi. Și da, probleme apar, sunt și vor fi mereu, important este să nu măturăm mizeria sub preș ci să fim sinceri cu noi înșine și cu partenerii de viață și să acceptăm că doi oameni nu pot fi identici și nici perfecți pentru a nu genera niciun conflict, niciodată.
Pare că anii de liceu nu s-au încheiat
E ok să te gândești doar la distracție, la petreceri, la timpul liber, câtă vreme ești adolescent. Odată ce se presupune că ai ajuns la vârsta în care să te gândești la relații serioase, la întemeierea unei familii și la carieră, unele lucruri ar trebui să se schimbe. Nu spune nimeni că trebuie să renunțăm complet la noi înșine și la lucrurile care ne fac să ne simțim bine, cu atât mai puțin la gașca de prieteni. E nevoie însă de o abordare diferită a ceea ce înseamnă timp liber și a cuantumului alocat pentru aceasta, atunci când vrem să ne considerăm maturi. O persoană care încă se simte ca în liceu și se comportă ca atare, nu va avea niciodată maturitatea necesară pentru a menține pe linia de plutire o relație serioasă, de lungă durată, cu atât mai puțin o familie cu copii.
Neasumarea greșelilor
Unul dintre lucrurile pe care le fac copiii, în general, este de a fugi de responsabilitate sau de a încerca să paseze această responsabilitate în cârcă altei persoane. Începem educația de aceea cu acest element esențial, și anume, asumarea responsabilității, ceea ce vorbitorii de limba engleză și corporatiștii ar traduce prin accountability. O persoană care nu își recunoaște greșelile nu va învăța nimic de pe urma lor și nici nu va evolua în direcția corectă necesară unei relații mature și echilibrate.
Scris de Caesar
De multe ori relațiile romantice încep între doi prieteni buni și asta nu ar trebui să fie o surpriză de vreme ce ne alegem prietenii în funcție de lucrurile pe …
Citeste mai departe ›Nu e ușor să trăiești în cuplu dar majoritatea de noi, ne dorim acest lucru, și facem tot ce ne stă în putință pentru a avea parte de o viață …
Citeste mai departe ›Sunt multe lucruri care trebuie discutate la început de relație. Cu această ocazie, ne vom opri la cele pe care le considerăm ca fiind tabu la primele întâlniri dar care, …
Citeste mai departe ›Am discutat în nenumărate rânduri despre relații, căsătorie, despre ce anume ar trebui să facem pentru a ne putea bucura de o viață de cuplu echilibrată și fericită. Haideți, de …
Citeste mai departe ›Partea emoțională a unei relații este la fel de importantă precum cea fizică și mentală. Avem nevoie de astfel de legături cu cei care ne stau alături iar cultivarea și …
Citeste mai departe ›