Ce mult te-am iubit ; Acum te scriu...(reply)

scrisoare de dragoste scrisa de Roxana

Te-am adorat, te-am iubit, te-am respirat, te-am visat, te-am chemat cu sufletul așa cum am putut mai tare și mai clar, dar ție nu ți-a păsat. Acum îți pasă și m-ai lăsa să te ador, să te iubesc, să te respir, să te visez, să te chem, acum mi-ai răspunde, dar acum te-am uitat!

Acum eu sunt cea căreia nu-i mai pasă. În neîmplinirea ei surdă, iubirea mea a atins un apogeu în care aș fi dat orice ca să te pot avea în brațe, să-ți pot șopti de dor, de dragoste, de bine, aș fi dat orice să vrei și tu să fii măcar câteva clipe cu mine, dar n-ai vrut și iubirea mea a început să sece, mi s-a retras sufletul atât de departe de tine încât nu a mai vrut să te recunoască pe tine, cel ignorant, cel rece, cel incapabil să mă iubească.

Acum te-am uitat… Nu ca om, doar ca iubire ce mi-ai fost și-mi pare rău. Te-aș iubi dacă aș putea sau dacă aș vrea. De putut, nu mai pot pentru că te-am iubit, dar iubirea s-a stins și oricât aș vrea eu să mai simt ceva pentru tine, în sufletul meu s-a schimbat ceva, s-a schimbat modul în care te privesc, s-au schimbat multe. Nu te mai visez, te uit… Nu te mai chem, te-alung și nici nu te mai pot iubi sau adora, pot doar să fiu indiferentă, la fel cum ai fost tu. Dar nici nu mai vreau. Nu a fost vina ta că nu m-ai iubit, dar a fost vina ta pentru atitudinea pe care ai avut-o față de mine.

Nu vreau să mă înțelegi greșit, nu sunt nici rea, nici revoltată, dar sunt împăcată cu mine însămi știind că am reușit să trec peste amarul unei iubiri ce-mi părea eternă. Nici nu mă bucur că ai început să simți ceva pentru mine, știu cât de greu mi-a fost să uit, să mă regăsesc. Îți urez succes la uitat! Cândva ne vor revedea, vom trece nepăsători unul pe lângă celălalt și în sinea noastră ne vom spune ,,Cândva ne-am iubit”, dar nu va conta, vom fi uitat amândoi de multă vreme.


publicata in 2017-09-28


Inapoi la Scrisori de dragoste