Relatii
E foarte ușor să treci de la o aventură, de la o relație incipientă la un parteneriat cu adevărat echilibrat și pozitiv atât pentru tine cât și pentru partener atunci când ai alături persoana potrivită pentru asta. Care sunt însă semnele care îți pot indica că ești „pe acolo” sau pe punctul de a ajunge „acolo”? Iată câteva exemple concrete:
Implicarea nu e o problemă
Pentru a fi cu adevărat parteneri într-o relație solidă e nevoie de mult mai mult decât de atracție fizică. Nici măcar iubirea nu vă poate salva, câtă vreme nu există implicare totală din partea amândurora. Pe de altă parte, dacă partenerul e implicat, cel puțin la fel de mult pe cât ești tu de implicată în relația pe care o aveți, sunt șanse să puteți face pasul următor, să vă bucurați de ceva cu adevărat serios și echilibrat pe termen lung.
Împărtășiți scopuri similare sau compatibile
Cu alte cuvinte, aveți viziuni compatibile despre viitor și vă doriți, în mare parte, aceleași lucruri. În acest sens, munciți împreună pentru scopuri comune și, vă îndreptați, oarecum, către un viitor similar ceea ce vă face cât se poate de compatibili din acest punct de vedere și parteneri de viață cu adevărat.
Vă respectați, sunteți egali
Egalitatea între doi parteneri este esențială pentru o relație echilibrată, de parteneriat adevărat. Pentru ca aceasta să fie o realitate însă, e nevoie și de respect reciproc, respectul fiind unul dintre pilonii de bază ai unei relații. Câtă vreme se întrunesc aceste condiții, poți dormi liniștită cu gândul la viitorul împreună. Totul e OK.
Sunteți mereu unul alături de celălalt, vă susțineți reciproc
UN parteneriat adevărat între două persoane presupune susținere și înțelegere reciprocă. Un partener care te înțelege atât din punct de vedere al aspirațiilor personale cât și profesionale și care mai presus de orice, te și susține în calea sau căile pe care ți le-ai ales, e un partener alături de care poți fi sigură că ai toate șansele de a construi o relație serioasă și de lungă durată.
Certurile sunt mai degrabă discuții
Să nu înțelegem greșit: nu există cupluri care să nu se confrunte cu probleme. E o diferență însă foarte mare între cuplurile echilibrate, care transformă orice ceartă într-o discuție constructivă și cele toxice, dezechilibrate, care se ceartă mai mereu și nu ajung niciodată la nicio concluzie, care nu își pot rezolva problemele de zi cu zi, oricât de insignifiante ar părea ele la o privire obiectivă. Comunicarea este esențială într-o relație iar, dacă ai ajuns la concluzia că sunteți pe drumul corect din acest punct de vedere, ai toate motivele să îți pui toată încrederea în partener.
Scris de Caesar
Am discutat în nenumărate rânduri despre nevoia de maturitate într-o relație și cât de mult contează acest lucru pe termen lung. Pentru ca acest lucru să se întâmple însă, atât …
Citeste mai departe ›De multe ori relațiile romantice încep între doi prieteni buni și asta nu ar trebui să fie o surpriză de vreme ce ne alegem prietenii în funcție de lucrurile pe …
Citeste mai departe ›Nu e ușor să trăiești în cuplu dar majoritatea de noi, ne dorim acest lucru, și facem tot ce ne stă în putință pentru a avea parte de o viață …
Citeste mai departe ›Sunt multe lucruri care trebuie discutate la început de relație. Cu această ocazie, ne vom opri la cele pe care le considerăm ca fiind tabu la primele întâlniri dar care, …
Citeste mai departe ›Am discutat în nenumărate rânduri despre relații, căsătorie, despre ce anume ar trebui să facem pentru a ne putea bucura de o viață de cuplu echilibrată și fericită. Haideți, de …
Citeste mai departe ›Partea emoțională a unei relații este la fel de importantă precum cea fizică și mentală. Avem nevoie de astfel de legături cu cei care ne stau alături iar cultivarea și …
Citeste mai departe ›