Relatii

15 sfaturi pentru o viață de cuplu echilibrată

viata de cuplu fericita

Sunt multe lucruri pe care le poți face pentru a te asigura că vei avea parte de o relație fericită, echilibrată, alături de persoana iubită. Multe dintre ele sunt chiar esențiale pentru bunul mers al lucrurilor iar cu această ocazie, vom încerca să le enumerăm pe cele mai importante.

 1. Viziunea comună. Fiecare om are așteptări, o viziune în ceea ce privește ce înseamnă o relație și un partener. Câtă vreme aceasta sunt aliniate, viața de cuplu nu va avea decât de câștigat.
 2. O definiție a romantismului. Oamenii au idei diferite despre romantism. Asigurați-vă că purtați conversații în care să definiți ce înseamnă romantismul pentru voi, astfel încât să puteți avea în sfârșit ceea ce vă doriți cu ardoare.
 3. Implicare. Luați-vă angajamentul de a fi implicați în viața de cuplu și în viața partenerului zilnic.
 4. Interese proprii. Hobby-uri, pasiuni, domenii de interes separate. Toate acestea fac bine din punct de vedere personal și asigură un bagaj de cunoștințe care să ajute în comunicarea din cadrul cuplului. De asemenea, dezvoltarea personală ajută și din punct de vedere emoțional.
 5. Aventură. Păstrați-vă viu simțul aventurii, încercați lucruri noi și asumați-vă riscuri.
 6. Ascultare. Ascultați profund. Ascultați-vă cu atenție unul pe celălalt și fiți parte integrantă a oricărei conversații.
 7. Curiozitatea. Fiți mereu curioși atât în ceea ce privește cealaltă persoană cât și în ceea ce privește lucrurile noi, lucrurile nedescoperite.
 8. Întrebări. Puneți întrebări care să arate interesul vostru sincer atunci când discutați unul cu celălalt sau când observați că partenerul de viață se confruntă cu o problemă.
 9. Vindecarea. Vindecați toate rănile din trecut. Rezolvați problemele pe măsură ce apar. Emoțional și mental trebuie să fiți mereu concentrați pe prezent și viitor. Trecutul nu mai poate fi schimbat, poate oferi doar oportunități de învățare în cazul în care s-au făcut greșeli.
 10. Învățare. Continuă să înveți și să te dezvolți. Atunci când rămâi deschis, partenerul va continua să fie deschis cu tine. Faptul că ești dispusă să depui un minim efort de a deprinde și învăța lucruri noi despre partener sau împreună cu acesta poate face ca relația dintre voi să prospere.
 11. Intimitate. Oferă-i partenerului intimitatea de care are nevoie petrecând timp separat. E nevoie de intimitate în cuplu, e adevărat, dar în același timp avem fiecare dintre noi nevoie și de spațiu și timp persona.
 12. Onestitate. Fii mereu sinceră și demnă de încredere cu și pentru partenerul tău de viață.
 13. Toleranță Fii tolerantă cu partenerul, acceptă-l așa cum este, pentru ceea ce este, cu bune, cu rele. Toată lumea greșește, important este nu să eviți complet aceste greșeli pentru că la un moment dat este imposibil ci mai degrabă atitudinea în astfel de cazuri.
 14. Gestionarea conflictelor. Certurile pot fi cât se poate de stresante. Cei care evită conflictele la nesfârșit pe de altă parte, își reprimă emoțiile, devenind frustrați și nefericiți. Dezamăgirile, frustrările, rănile și nemulțumirile trebuie aduse în față. Numai atunci cuplul poate negocia pentru ca nevoile lor să fie satisfăcute.
 15. Fără amenințări sau ultimatumuri. Pur și simplu nu o faceți!

Scris de Caesar

Comments are closed.

Relatii

Metode de a vă apropia mai mult unul de celălalt

Într-o relație nu contează doar iubirea. Sigur, sentimentele sunt importante însă, la fel de importante, poate chiar mai mult, sunt toate celelalte lucruri pe care le facem zi de zi …

Citeste mai departe ›
Relatii

Posibile motive pentru care relația ta nu a evoluat

În momentul în care începi o nouă relație, dacă îți dorești ceva serios, îți dorești bineînțeles ca și acea relație să urmeze un curs evolutiv, să se dezvolte în timp …

Citeste mai departe ›
Relatii

Metode simple de a-ți arăta respectul față de partener

Dintre toate recomandările pe care le-am oferit de-a lungul timpului pe acest site, comunicarea și respectul au fost și vor fi în continuare în prim plan. Și asta pentru ca …

Citeste mai departe ›
Relatii

Indicii că ți-ai găsit sufletul pereche

Suntem într-o perioadă a anului în care nimănui nu îi place să fie singur. Ne referim la perioada de sfârșit de an dar nu numai, pentru că și anul nou …

Citeste mai departe ›
Relatii

Fraze puternice din repertoriul cuplurilor de succes

Comunicarea este esențială în viața de cuplu. Am spus-o de nenumărate ori până acum și o vom spune din nou, iar și iar, pentru că niciodată nu trebuie să uităm …

Citeste mai departe ›

Love, romance and relationship quotes for your soul

 • 'Soul meets soul on lover's lips.'
  ~ Percy Bysshe Shelly
 • 'The opposite of love is not hate, it's indifference.'
  ~ Elie Wiesel
 • 'Life without love is like a tree
  Without blossom and fruit.'
  ~ Kahlil Gibran

Cautare in articole

Cele mai recente articole

sfaturi relatii

Metode de a vă apropia mai mult unul de celălalt

Într-o relație nu contează doar iubirea. Sigur, sentimentele sunt importante însă, la fel de importante, poate chiar mai mult, sunt toate celelalte lucruri pe care le facem zi de zi …

Citeste mai departe ›
viata de cuplu fericita

15 sfaturi pentru o viață de cuplu echilibrată

Sunt multe lucruri pe care le poți face pentru a te asigura că vei avea parte de o relație fericită, echilibrată, alături de persoana iubită. Multe dintre ele sunt chiar …

Citeste mai departe ›
sfaturi casatorie

Adevăruri despre căsnicie pe care cei fericiți le cunosc

Nu e ușor să menținem o căsnicie pe linia de plutire și să descoperim după zece, douăzeci sau chiar mai mulți ani că, iată, suntem încă fericiți unul alături de …

Citeste mai departe ›

Din dragoste - Caricaturi

  Sursa: www.caricaturisai.ro


Mesaje de dragoste

 • De-a lungul timpului, am construit o colectie impresionanta de mesaje de dragoste. Te invitam sa adaugi si tu mesajul tau de dragoste favorit.
 • Vrei mai multe mesaje de iubire? Citeste colectia de mesaje de iubire.

Parteneri