Intalniri
Echilibrul este esențial într-o relație. Pentru a menține această stare, nu e nevoie de un efort prea mare și nici de multă muncă. Sunt însă câteva aspecte, câteva puncte care odată bifate, te vor ajuta din acest punct de vedere, cu un minim de efort din partea ta și a partenerului. Iată exemplele noastre:
Fii sinceră, exprimă-te cu claritate
Pentru ca o relație să funcționeze e nevoie ca procesul de comunicare să se desfășoare în condiții optime. Pentru ca acest lucru să fie posibil, trebuie să fii sinceră atunci când discuți cu partenerul, dar și cât se poate de clară și concisă în ceea ce ai de spus, astfel încât acesta să te înțeleagă cât mai bine. De asemenea, e important să fii clară și în ceea ce privește intențiile tale încă de la început, nevoile, planurile de viitor, aspectele etice și morale care contează pentru tine.
Asigură-te că există în permanență un contact
La început de relație, poate nu te vei vedea cu partenerul în fiecare zi. Asta nu înseamnă însă că nu trebuie să rămâneți în contact unul cu celălalt. E chiar recomandat să o faceți pentru a alimenta sentimentele și comunicarea dar și pentru a continua să învățați unul despre celălalt. Sunt nenumărate metode disponibile în prezent pentru a păstra vie relația și a vă bucura de o formă sau alta de contact chiar și atunci când sunteți departe unul de celălalt. Nu exagerați însă, mai ales la început când fiecare are nevoie de timp pentru a se obișnui cu noua relație.
Nu ține niciodată scorul
Sunt suficiente ocazii de-a lungul anilor în care unul dintre cei doi parteneri va greși, va spune ceva greșit ori, va uita să facă ceva important. Toate din cele enumerate mai sus, pot deveni și motive de ceartă. La fel, sunt și vor fi ocazii în care doar unul se va putea ocupa de sarcinile casnice de zi cu zi. Important în acest context este să nu ții scorul. O relație nu e un concurs, o competiție din care unul să iasă câștigător iar celălalt să piardă. Problemele se rezolvă pe măsură ce apar iar odată rezolvate, trebuie să devină istorie.
Nu lua critica în nume personal
Un partener care te iubește nu e neapărat un partener orb și surd. Prin urmare, va observa imediat schimbări comportamentale negative, erorile pe care le faci, lucrurile pe care le poți îmbunătăți în ceea ce privește și așa mai departe. O critică venită din partea persoanei care te iubește, dacă e făcută cu respect și bun simț, nu e niciodată un atac direct la persoană, o insultă. Nici nu trebuie să o privești ca atare.
Scris de Caesar
O primă întâlnire va fi întotdeauna un motiv de stres și asta pentru că în principiu, e ca și cum ai merge la un interviu de angajare. O primă întâlnire …
Citeste mai departe ›În urmă cu 100 de ani, întâlnirile romantice aveau o altă înțelegere și erau diferite față de cele de astăzi. În general, doi oameni care se curtau, se întâlneau de …
Citeste mai departe ›Întâlnirile romantice pot fi o experiență minunată, dar pentru mulți oameni, acestea pot deveni o sursă de stres și frustrare. În timp ce fiecare întâlnire este diferită, există unele motive …
Citeste mai departe ›Atunci când ești singură și îți dorești să ieși din nou la întâlniri pentru a-ți căuta perechea potrivită, trebuie să te asiguri că ești și pregătită pentru a face acest …
Citeste mai departe ›Prima întâlnire. Teamă. Stres. Frisoane. Palpitații. Emoții. Și pozitive, și negative. Ai impresia că nu știi ce să faci, de unde să te culegi, mai ales dacă îți place cu …
Citeste mai departe ›Sunt o mulțime de lucruri la care trebuie să fii atentă atunci când ești la o primă întâlnire. Cele mai importante sunt evident cele așa-numite semnale de alarmă, cele pe …
Citeste mai departe ›